Kun seksuaalisesta väkivallasta on kulunut yli kuukausi​

Vaikka tapahtuneesta olisi kulunut aikaa enemmän kuin kuukausi, voit hakea apua muun muassa oman alueen terveyskeskuksesta, perheneuvolasta tai kunnan seksuaalineuvojalta.

Suomessa on lukuisia järjestöjä, jotka tarjoavat tukea seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneille.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

RIKU Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita. RIKUsta voi saada ammatillista neuvontaa rikosprosessin kaikkiin vaiheisiin kasvokkain, puhelimitse sekä verkon kautta.

Tyttöjen Talo

Tyttöjen Talo auttaa erilaisissa elämäntilanteissa olevia 1029 vuotiaita tyttöjä ja nuoria naisia tai sukupuoltaan pohtivia. Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa apua 1329-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa.

Poikien Talo

Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Poikien Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa keskusteluapua 13–29-vuotiaille pojille, nuorille miehille ja omaa maskuliinisuuttaan pohtiville, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa.

Välitä! –yksikkö

Välitä!-yksikkö tarjoaa kriisiapua, tukiryhmiä ja palveluohjausta seksuaalisen väkivallan uhreille, tekijöille ja heidän läheisilleen.

Monika-Naiset liitto ry

Monika-Naiset liitto on sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille sekä toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Toiminta on valtakunnallista.

Ensi- ja turvakotien liitto

Valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä.

Naisten Linja

Naisten Linja on tarkoitettu kaikille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja palvelee puhelimitse ja netin kautta sekä järjestää ryhmätoimintaa. Puhelinpalveluun ja chattiin vastaavat Naisten Linjan kouluttamat vapaaehtoiset naiset. Palvelut ovat luottamuksellisia ja yhteyttä voi ottaa nimettömästi.

Nollalinja 080 005 005

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kuuntelevat, tukevat ja neuvovat kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Päivystäjien kanssa voi keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Palveluun voi soittaa anonyymisti, puhelinnumero ei näy päivystäjille.

Miessakit ry

Väkivaltaa kokeneet miehet -hanke tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Keskusteluapua voi saada puhelimitse, sähköpostilla, yksilötapaamisissa ja ohjatuissa vertaisryhmätapaamisissa. Apu on luottamuksellista ja maksutonta.

Koski-hanke

Koski-hanke tarjoaa keskusteluapua yli 16-vuotiaille seksuaalista väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille sekä uhrien läheisille. Apu on maksutonta, eikä lähetettä tarvita. Halutessa voi asioida nimettömänä.

seksuaalinen väkivalta; järjestö; raiskaus; rikosuhripäivystys; tukinainen; poliisi; väkivalta; tyttöjen talo

Kyllä

Päivitetty